berhenti buat kerja LAGHA!

zalikha! sile berhenti buat kerja LAGHA ni!!

ni aktiviti I dari semalam

1- berjalan-jalan dengan ‘lagha’nya di Carousel sedangkan keje sangat banyak dengan alasan membeli groceries la. “dah tak de pape yang boleh makan dalam fridge!”. penipu. saje cari alasan. konon-konan tak ade bende yang edible untuk dimakan.

2-membelek-belek katalog Prouds, Shields, Goldmark, dan kedai-kedai emas seantaranya. konon-konon berangan “mane satu la yang unik cantik dan boleh dibeli. konon alasan Mother’s day sale. tak pun berangan apa kah barang yang I should buy myself nanti bile graduate. duh.. graduate pun satahun lagi dah berangan. siut je. The worst aktiviti ini diteruskan sehing ke petang ni selang seli sambil tengok model bangunan ku yang belum siap. sungguh tidak focus!

3- membelek-belek, meng ‘compare’ harga , feature lomo camera. yes I know I want that but perlu kah dibuat sekarang?. satu malam semalam terbazir dengan aktiviti ini. I should do my Coordination assingment last night. kalu tak dah siap dah. Siut kali kedua. Padan muka kamu.

Dah la minggu depan ni memang minggu sibuk. You know the fact but….- hmm. Fill in the blanks sendiri.
suit kali ketiga. yes . Padan muka kamu nanti.

Kamu ni patut buat design. you know what you should do. You know what you wanted to do. So,? tunggu apa lagi. Impress lah mereka dengan idea idea kamu itu. Kalau idea itu duduk dalam kepala sahaja tak de orang tahu. nanti kalau tidak, kamu juga rase sedih yang kamu sudah tahu tapi tak buat.

So, tunggu apa lagik!
hari sudah nak gelap. nanti menyesal lagi.

ok insaf sudah.

Advertisements
This entry was posted in she rants. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s